Friday, 30 December 2011

Mr.HAHA is gone ?

huihh , malas bahh aku mok jiwang jiwang nee . tp dalam susah betui swaa aku neyhh , sudaa laa new year eve neyh . adeyhh , single single laa aku new year neyhh . huihh . malas naa aku , ndak semangat aku 2012 eehh ! sudaa laa nanti form3 masuk pagi . GANTUNG TIDUR -,- 

Mr.HAHA ? who is that guy ? 

mohd hafiz :DD dea budak kecik yangg curi hati kuh semenjak aku bersama sii nezam pada JULY lalu . heehoo , ndak sempat bahh aku mok tulis dea d blog . sebab nya . . . belum sempat kasiangg dea melamar , sudaa ada yang merampas dulu . yangg aku ingat tuhh time dea mintaa no ku . aku terus offline . kecewa kalik dea kann ? 

sini , biar laa aku tulis sedikit yang aku tawu pasal Mr.HAHA neyhh :DD

nama ny hafiz , tp aku suka panggil dea HAHA , sebab dea comell and kuat ketawa . actually , aku lebih tua 1 tahun dari dea :D tahun depan dea form2 . dea tinggal ntah d mana . yang aku tawu dea sekolah batu4 . hari aku jumpa dea 28 August 2011 . lama kami kawan tapi betukar rapat 7November . and gaduh besar 28december . and now , LONELY akuhh :(

lama kann kisah kami ? :) tp ayat ny yangg paling aku ndak bole lupa . 
"KAU TUHH YANG TOLAK AKU , SUDAA LAMA AKU MINTA COUPLE DGN KAU . TAPI ADA SEJA LELAKI YANG KAU DATE . AKU SAYANG KAU . TAPI SORRY , AKU TA MACAM YANG KAU SANGKA"

tediam bahh aku time dea ckp gitu . macam kena tikam blakang ku . aku ndak paham juak apa yang dea maksud tuhh . mana perna aku tolak dea :( aku tunggu bah dea . tp ndak tawu laa nak cakap apa lagi . kbhai laa buah hati . sayaanngg kau :(

# dear stalkers , sorry takde picture of Mr.HAHA , takut aku dea marah aku upload sembarang gambar ny . okayy laa Kbhai . takde mood dahh neyhh . 

facebook timeline ? apa tuhh ?

huihh . apa tuhh FACEBOOK TIMELINE ? alahai . lambat bah aku tawu . macam mana juak kamu buatt tuhh ? sematt bahh . ajar laa bahh aku kasiangg . hihi . ada tuhh aku tenok d profile orang . sedangkan cousin ku sendiri ada . mana aku mau kalah -,-


ohh yaa . tecakap pulak pasal cousin ku kann . rindu bahh sudaa aku sama dorangg . HAHA , budak budak yangg comell :DD belum sempat aku mintaa maaf sama dorang . mana laa tawu kalau aku ada salah kaa apa kaa yang buat mereka kurang senang . HAHA , ndakk laa . maluu bah aku mau mengaku salah kaa apa kaa . heehoo , nanti dorang olok laek aku -,- 


paling aku rinduu sama cousin ku yang lelaki satu tuhh . namanya ARDHIANSYAH NAWIR . HAHA , why ? dea sedjaa sorang yang ada masa nak layan permintaan bodo ku . HAHA 


hee , ada kann post ku yang sebelum neyh pasal cousin ku yang paling seram . HAHA , sekarang aku ndak takut sudaa sama dea . hee , mungkin aku saja sak lebih lebih pasal suara nya kann ? time aku pikirpikir . ndada laa seram sngat . baik bahh dea , tapi aku panas laa sama dea . kalau bole time d airport tuhh aku tumbuk mukak ny ! dea neyhh kann BATU API ! kalau mama ku jalan ntah ke mana , mesti dea kasii panas aku -,- grr . kununnya mama ku pegi shopping sendiri . huihh . macam aku mok sepak sak mukak nya . direct jelek tuhh . hoho 


ohh yaa . aku mau cakap I'M SORRY to cousin ku yang duduk d belakang sama aku time pegi balikpapan tuhh :DD sorry aku tidur d bahu mu . mesti berat kepala ku kann ? HAHA , ndada kaa jgak sungai mengalir :P ? hohyohohoo ! tp terus terang laa yha bro , SAKIT BELAKANG KU TIDUR SAMA KAU BUDAKK ! huhaii . 


#uikk , macam bukan cerita pasal timeline tuhh bahh kann ? haha , telanjur :P

Friday, 16 December 2011

HaHaa

neyh ! ndak lama aku balik TAWAU kann ? hee , malas laa macam neyhh . teda cousin ku yang comey comey d sana . cehh :P tp aku rindu laa suda sama kusing kucing ku . tuhh gamba ny . cute kann ? rindu betul swa aku sama kusing ku neyhh . yalaa kann ? 3minggu jo ! kering suma kusing ku :DD

HaHaa , pegal bah aku neyhh . saja sak aku post banyak banyak d blog ku neyhh . aku saja nak kasih pegal kazen ku . hihi . 

okayy laa . nangis nanti dea :DD kbhai blog !

byebye kampung :)

ahh , sedihh tawu bila mak cakap nak balik SABAH sudaa . OMG ! aku masih nak tinggal kat kampung laa mama ! eshh , belum puas tawu 3minggu kat sini . lagi pon kalau kita jadi balik AHAD neyhh . ayah takde kann kat rumahh ? ayah ada tuhh d sana kat INDIA sama bos nyaa buatt kerjaa . huh ! malas laa nak balik sabah . cousin kat sana ta seramai kat sini . lagi pon d sana sekolah ! gila saya d buadd ny ! :P nanti balek SABAH . sunyi laa mereka tuhh . teda cousin import datang . hihi , ndada juak yangg bawak gaduh internet kann ? hoho , mesti boring drngg tuhh . biarkan aku yangg kasih ceria dorangg . uisehh . okayy . hari neyhh nak jalanjalan sama  cousin q nanti petang , alahaii . dah laa panas hari neyhh . nak jalan pulakk . hihihi esok SABTU , hari terakhir . then AHAD . byebye BONTANG , KALIMANTAN TIMUR ! hello again TAWAU , SABAH ! :DD

neyhh , ada gamba yang aku mau share kat korang neyhh . gamba kenangan with my family . 


neyhh d dekat pokok rambutan . best tawu . siap kami snap snap gamba laek . hihi . but tataw bila nak upload p facebook . hihi . tunggu cousin ku yang upload . ndak mau aku yang upload . HaHaa :DD

Tuesday, 6 December 2011

alahai . ada penyebok -,-

aku pikir takde sorang pon cousin q yangg tercinta baca blog q neyh . ruparupanya , ada juak satu ekor semut yangg sebok baca baca blog q neyh . hoihoi , dah minta kebenaran kha cik abang hoi ? hohohoho . SABAR KAU YHA . NASIB KAU NDADA BLOG . klaw ndak tuh . ehemehem :PP

HAHAHA ! hebat betui kau dalam hal hal menyebok neyh hah -,- grrr ~ 
hihi , ndak apa laa . janji kau ndak kasi tawu c tiangg tuhh . wkwkwkw . 
mati aku kalau dea dapat baca . kali mangkin kejam dea . AGAGA 


sini , biar saya komenkomen kamu suma cousin cousin q . bole kha ? kalau ndak bolehh . huh , sukak kamu laa mau marah sanaa . ada aku kisahh ? wkwkkw


first , aku mau komen cousin q yangg nama ny , ARDIANSYAH NAWIR :DD 
dea neyh laa yang curicuri tenok blog q . GRR ! kalau kamu mau tau yang mana satu orang yangg paling penyebok tuhh , kamu tenok sak WALL FACEBOOK q . ada d bahagian FAMILY , aku list dea jadi BROTHER . ada tuhh . hoho >>hmpp , dea neyh kann , bagi aku dea neyh ada laa hensem ny . tp prangai ny kalah adek q . perghh . susah juak aku mau kasi tau . nanti dea baca , alahai ~ 


yangg kedua , aku mau komen cousin q yang paling aku sukak . c FAJAR . hihi , dea comeyy TAPI SAYANGG . mulut ny ndak pandai cover cover . kalau cakap . muhamakk , ndak daa simpan simpan rahsia . direct cakap . habes suma dea kasik taukk orang . grr . 


yangg ketiga . cousin q yang paling aku geram . grr . c tiang >bukan nama sebenar< HAHA . aku ndak pandai spell nama ny . so , aku guna nama yangg nenek panggil dea :D hrmm , dea neyh acctuallyy PALING HANDSOME antara cousin cousin q yangg lain >bagi aku laa< tp sayangg , suaranya bikin aku takot . lepas tuh perangainya yangg ndak mau kalah . dea tuh ndak padulikk kau lebih kecik atau tua dari dea . apa yang penting , dea mesti menang . huh ! jahanam :X HAHA


yangg last , cousin q yang paling CUTE , MUHAMMAD HAZRIQ RIZQULLAH . perghh . neyh yang cute neyh . bisa kalah aku kalau betanding snapsnap gamba sama dea . masalah ny dea neyh trlalu CUTE . pastuh manja laek . macam aku mau gigit sak pipinya tuhh . HAHA , tp SAYANGG dea kalau panas betul tuhh terus memaki tuhh . aku pon ndak tau dari mana dea belajar . HAHA , padulik laa , janji dea comeyy . wkwkwkw


neyhh budak nya . cute kann ? hhihi . > ignore the girl . just focus on the boy okayy ? <

Saturday, 3 December 2011

jahanam -,- grrr

ohh jahanam kau ! kau pikir kau kha sendiri lelaki d dunia neyhh . huh ??!! ndak juak aku mau terGILA-GILA sama kau setan ! eyahh ! aku mengaku AKU SAYANG KAU ! tp , JANGAN SAMPAI MAU CAKAP LEBIH LEBIH YHA SETAN ! ****k ! dasar lober ! sial punya lelaki . mampus kau sana . ndak suda aku mau layan CHAT SIAL muh tuhh budakk !


grr ! sial kau ! benci laa suda aku sama kau ! suda juak aku REMOVE tuh relationship segala . sorry laa palek buah hati muh marahmarah cakap kau CURANG laa kononn . tp KENYATAAN betui kann ? kau mmng curang kn setan ? dasar ! ndak malu ! eshh . dak payah suda kau text aku sial ! 

>> suda cukup ! hari neyh pokoknya aku ikut swa cakap muh . kau HAPPY aku ekut HAPPY . kau marah aku tampar kau ! kau makan , arghh urusan muh :DD but still , I HATE YOU FOREVER :)


by the way , I had something for you darling ~ :)
MY MIDDLE FINGER ! FUCK YOU STUPID ! 


dedicated to MOHD HAFIZ :DD kau bodokk !

Friday, 2 December 2011

patah hati ku kasiangg ~

OMG ! patah hati ku kasiangg garagara c HAFIZ tuhh -____- HANCURR !! 
sedih derr !!! kamu tau kha . dea letak IN RELATIONSHIP dengan kawan q . WTF ! 
jahanam kau lelaki ! buat aku penat sak sayang kau . grrr !

ndak apa bah kalau kau mau kasi begitu aku . kau dekatdekat dgn dea depan aku pon aku ndak kisah laa sudaa . yang penting kau happy . aku pon happy . tapi aku tetap benci laa sama kau sebab kau kasi main aku . but , AKU MASIH SAYANG KAU BONGOK ! budu betui neyh anak . setan -..-


apa bole buadd kann ? nasik sudaa jadi bubur doe . kita diam diam sak laa kan ? yangg IN RELATIONSHIP muh sama aku d facebook kedua muh aku ndak payah laa remove yha ? tunggu kau cakap sama aku yang kau mintak BREAK . okie ?  aku mau kau dlu yang tanya . mna tauk kau kasi takut aku sak kann ? :) 

eyhh . apa yangg aku buat neyhh ? ndak bole juak aku terlalu mengharap bah . 
yaa suda laaa . kbhai budakk ! iloveyou darling ! hihi ! 


p/s : bengkak mata q , tp masih kuat online :DD HAHA !hoho . ada tuh budak mintak ajar aku edit blog . huhai . aku pon bukan expert . tp SYUKUR . ada juak yang mintak ajar . drpd ndada :P:P

Tuesday, 29 November 2011

ohh , balikk kampung :D:D

weww , sampai swa aku d indonesia !! jumpa nenek q yangg tr'sayangg . hihi ! cousin q laek . ada dua cousin baru q ! yeayy ! tp kann , nakal bah duadua tuhh . panas pulakk aku ! cehh . 

> ndada gambar durang dua sama aku d komputer neyhh . hihi , cousin q punya kann . ndak pndai aku carikk . peningg ! << 

antara cousin q yangg banyak d indon neyhh , aku paling sukak cousin yangg kecil neyhh . nama nya muhd rizky fajrullah << comell betul ! adeq ny larr tuh yang dua cousin baru q . hihi , tp aku lebiyy suda c fajar neyhh . dea sporting . best d bawak main . hoho


yangg paling aku pegal sama cousin q yangg satu umur q . sebenarnya aku lebih tua dari dea aku kan 30JULY , dea 27august . so aku tua dari dea . tp d sebabkan aku lahir pramatang >sepatutnya aku 28august< dea kira aku adek nya . dea ndak mau jgak kalah ! =.= HELL NO ! aku tetap lebih tua dari kau setan ! 
dulu neyhh cousin q yang paling aku benci neyh actually dea yang paling aku sukak and kami kann rapat sebab satu umur . sekarangg kan kami suda besar . tua sudaa . anu sudaa ~ hohohoho! so , dea neyh sekarang TREP HENSEM ! buat aku panas jerr tenok dea dgn gaya ny yangg soksok hensem tuhh ! -,-baru tuh aku kann jenis yang cepat panas . dea selalu kasi panas aku kasian . pegal juak aku . baru tuh dea suka surusuru orang , then dea mau suma nya . choii ! sepak kau ctuh sial ! hihi > kalau dea baca neyhh mati naa aku < agagaa ~ aku pon sebenarnya TAKUT sama dea tuh . pokoknya SERAM ! dgn suaranya yang suda pecah tuh . mata nya yangg kejam tuh . walaoweyhh . perasaan q macam mau lari jauhjauh dari ctuh . kalau boleyh dari indonesia neyh lari p SABAH ! wkwkwkw !


but , sekarang kampung q ndak macam kampung q yangg dulu . sekarang cousin q sudaa besar suma . ndada yangg masi minat gaduh gaduh pasal hal kecik macam dulu . suma ada laptop sendiri main FACEBOOK ! haiyoo . malas laa aku kalau macam neyhh . ndada yangg bole d bawak gaduh =.= plus , ada dua cousin baru . suma sebok jaga tuh dua bos kecil . 


arghh ! pokoknya ! I HATE THIS THING ! < kalau aku tawu suma cousin q berubah sudaa . NDAK AKU MAU PEGI SINI ! bacatt ! teda yangg best sudaa . tr'paksa laa aku naik kan badan q d sini .  hihi , kerja q MAKAN sedjaa . ohh ! pegal aku !!

Saturday, 5 November 2011

online :) free finally !

hello everybody :) assalamualaikum for muslim < 


ohh , lama sudaa akuh ndak update blog q neyh . HAHA !!! banyak bah sebab akuh ndak online neyh sampai kamu BOSAN tenok post q kann ? :P tp , yang paling jelas alasan q . "AYAH AKU BAWA BEROKBAND NEYH PEGI OUTSTATION , 1 MINGGU BARU BALIK . RUPARUPA NYA , 3MINGGU NDAK BALIK" 


hihihi . sematt kann ? unexpected !! 
syukur laa jugakk . klaw ndak d bawak tuh berokband . confirm aku online tidak study untuk excel :) HAHA 
eyah laa pulakk ! EXCEL BAH KANN ? sudaa limpas . wkwkwkw !! amacam ? okkha ? hihii << aku cincai sak suma tuh . pedulikk kau ! HAHA . kertas BM 2 q pulakk tuh kann , akuh tenok macam muntah kucing sak . HAHA , tp ckgu kasi 75% . weww , sematt . TENGKIU laa ckgu ! :) yangg akuh suspen neyh ENGLISH ! OMG , I'm dying to see those result -__- harapharap akuh dapat A+++ > wkwkw , lebihlebih pulakk < 


weyhweyhh budak 2D , aku dengar ada soalan bocor bah kann ? esshh . kamu neyh kann !! knpa ndak ajak sekali aku ? matimatian akuh perah otak menjawab . hampir GILA sendiri akuh . wkwkw !! kedekut bah kamu -__-


HAHA << ndada topic swa akuh mok crita neyh sepanjang ketiadaan berokband neyh :) HAHA , dunia tanpa berokband mmng bosan bah ! huhuhu << 


p/s : selamat hari raya aidiladha muslim :) esok raya korban . shareshare bah ayam kamu yha ? hihi <<



Thursday, 13 October 2011

EXTRA CUTE :)

HAHA . I know , the tittle a little bit STUPID . but , I had no idea to named the tittle now :) HAHA . FACE IT . okayy . 

korang tenok kha gamba profile picture FACEBOOK q tuh >.< ?? mintakk puji bah bilang . trep kiut ! wkwkwkw . ndak tawu knpa dtng bodok q pegi SNAP gamba chumel chumell . wkwkw . (trep sedjaaa)  

chaa ~ neyh !! tenok kha ?! OMG !! UGLY DUCKLING . HAHA ?! yha ka ? knpa larr akuh d lahir kn sepet ? OOMA ??!! selalu akuh kena sindir oleh kengkawang . kering bah akuh . nnT laa aku PRACTICE KASIH BESAR TERUS MATA KU . HAHA , waitwait ~ bukan kha itu lagi pelikk ? 
the another picture . CHILDISH ! rambut thramburr ~ wkakak ! but I LOVE MY GORGEOUS HAIR :D am I rite ? HAHA ?!! 
choi ~ kencang bah mukak q . HAHA . 
neyh . neyh yang PROFILE PICTURE q kann ? amacam ? UGLY DUCKLING ? yess I know :P 

Saturday, 3 September 2011

HAHA ! hyun seung's birthday :D

3september 1989 . hyun seung born day ! skrng dah 22 thun dah . wish all the best for him .
B2ST the best . HAHA , hyun seung oppa . the best this days for your special week .
see this boy here ? this is hyun seung . aygoo . so cute . neyh masa dea kecik kecik dulu . hohoo . pakai baju pompuan laek thuwh . alamakk . super duper triple cute :3
this ? still adorable hyun seung . huhuuu ~ comey kann ? naa naa ~ kalah yoseob . tawu ta syuhada syazain . hee , akuh selalu gaduh nan dea pasal hyun seung nan yoseob . yang mne lebiy cute . tp tetap hyun seung <3 oppa , don't let yoseob beat your cuteness (:

Wednesday, 31 August 2011

raya raya . akuh berbiruan .

weewweee , raya raya , saya berbiruan ! hha .
anda ? berbiruan juga raya neyh :) HAHA
btw , selamat hari raya semua . merdeka merdeka :D:D
anu anu . :P:P

okayy . neyh . tenok ta gamba atas tuh . wkwkwkw . jelek kann ? 
habis sembayang terus br'gamba . HHA 
tngan tuwh ? eyhwyh . jangan banyak tanye . -__-
begini cerita nya . kann d suru potong bawang . akuh nan kakak trpaksa laa ekut arahan. akuh , sii mintak puji . pegi laek main sama sii pisau tajam . wkwkwkw , sekali ny te'pelanting tuh pisau . waahhh !!! beteriak ngiz . padan muka muh cwek . bedara tangan . tp nda apa laa . comel jugak tuh bandage kann . doraemon :)

ouh yha . ada nak akuh story nan korang neyh . time pakcik tr'syng kasi duit raya tuh akuh kann "ank buah pertama" akuh laa jdie mangsa drng . br'habis drng kac kering akuh . lebih kurang macam neyh laa cakap drng . . . .

lina : cypa mao duit raya salam dulu , cium sekali . 
(semua adq nan kazen q lari br'rebut , aku sak yang ndak mau) 
amat : weyh , jajak , ndak mao kau ? 
akuh : esh . nnty laa 
asok : mau jgak kau malu malu eyh . skali skala bah . 
akuh : bwekk . 
(sekali nya tuh . wew ! suma duit raya drng 5 ringgit ke atas . )
akuh pon ekut laa baris d ctuh wkwkwk ! 
akuh : linn , akuh jugak :) 
amat : naa salam akuh jgak . 
(terus pacik q kac akuh 10 ringgit . pakcik q yang satu pon kac 10 . makcik q pon . wahwah , adq q truz cemburu . pakcik q yang satu dea kac 5 . mak ayah . 30 . hee ~ semadd . ) 
amat : mana bole c jajak dpat bnyak duit raya neyh . kredit tuh jwb ny . 
suma drng ckap : yha yha . br'gayut d npon sak tuh . 
mak : eyh , cnie ! simpan untuk PTPTN . hha

terus akuh lari . ntah suda apa yang berlaku . wkwkw