Saturday, 18 February 2012

my cat is missing again :/


okayy , penatt ! dah masuk ke-lima kucing ku hilang nehh . klaw d kira kucing ku dari ak kecil sampai besar nehh . dah masok ke-30 maybe kucing ku hilang :| ak tak tipu nehh , tiap tahun asal kucing betina d rumah ku dapat anak kucing baru . mesti ada satu or dua kucing hilang , :Z merajuk kaa ? haiyaa ! suma kucing ku ak sayangg bahh . but boyfie meowmeoww ku lagi ak sayangg . wahahaha :3 but seriously , KUCING PUN BOLE CEMBURU EHH ? zzzz >.<

ak mau kasi tenok bahh kamu gamba kucing ku yang hilang tuhh sebenarnya . tp blog ne macam tahi nemao kasi tunjuk tuh gamba >< ak suda UPLOAD tp tym mau muat dekat blogpost ne pulakk jelek jadinya kejap error laa kunungg . aihh , malas laa macam ne zzz . 

*finish cerita pasal my missing cat . now , missing ex boyfie laekk >< 

as you know ak kann dah SINGLE , kemaren CLASH . zzz leceh laa ^^ tp best kannn ? dapat kenalkenal dgn lelaki kacak and takde boyfie marahmarah suru UNFRIEND tuh laki kann ? wee , tp lain ohh . biasanya pagi pagi dah ada text ny d tpon ku . example : 
"selamat pagi SAYANG" #nezam 
"cyntaa , WAKE UP" # khairul 
"bangun cepat" #fazlan 
wahh , tiga orang ne selalu buad camtuh dekat ak dulu tym masa percintaan :D terharunya ak DULU dpt boyfie caring macam dorang ne kann ? *caring laa sangat . 

woo , ak rindu jugaa dorangg tym ak seharian tak reply text dorang , macammacam text MARAH dorang : 
"sampai jantung mu syg lupa sama by , takpa . tahu by syg ada boy lain" #nezam 
"kenapa ne sayang ? :( " #khairul 
"marah , bby seharian kasi mati hndpne . bgus takpyah kasi on suda" #fazlan
"monyett , tak balas kenapa ? layan jantan sialan mana lagi tuh" #fauzi 
haa , ini text text ex ku yang ak PALING segar dalam ingatan ku :P 4orang ne paling MARAH klaw ak lambat/lupa reply text dorang . terus macam macam ckp dorang tuhh , zzz 

hee , tym syok CINTAN CINTAN sama dorang dulu nehh rasa macam mengarut ahh , macam keBUDAK BUDAKkan . tp sekarang tym dah pisah jauh :') dah rasa macam I MISS YOU pulakk . kenapa yaa orang begitu ? jahanam kann ? == 

nananaa , handphone ku tercinta ne dari tadi DIAM jaa . pegal pulak ak CREDIT ku nda ter'gerak dari tadi . wahh , macam ak mau lempar jaa ne handphone , tak guna klaw ada handphone tp tak contact orang lain , zzzz . text laa ak someone , ak boring nehh . tak kisah laa kau buruk kaa jelek kaa ? ak tak kira paras rupa orang . saya layan jaa peminat nehh , hahaha -,-

ohh yaa , ada ak mau tanya untuk EX ku nehh . 
I know kita suda BREAK , BUT . kamu masi SIMPAN kaa mesej ku d handphone kamu ? wee ? ada kaa ? atau kamu simpan yang part part ak lanjik kaa gedik kaa iloveyou kaa ? eaa ka ? heehoo . klaw kamu mmng TAK PERNAH delete satu pon mesej kita . I'll believe you and I'll LOVE you . weehee , ak acctually suka sama ex ku yang SIMPAN TEXT KU UNTUK DEA . mana laa taw dea masih SAYANGG ak tuh laa pasal dea simpan sampai bila bila pon . zzz , klaw laa ada d antara satu kamu . FOR SURE , aku terima kau balikk . heehoo ,

Tinggi tinggi gunung Kinabalu, tinggi lagi sayang sama kamuu :P
 nananaaa , ak nyanyi kan suda kau ne lagu kinabalu :DD hahaha , BTW . TUNJUK YAA ke-SETIAAN mu sama ak . then for sure I'll never forget you darl :P wahahaha . 

 



Saturday, 11 February 2012

boyfie ak hilang , untung laa sangat -,-

okayy diam ! boyfie ak hilang . untung laa ak kehilangan boyfie kann ?  ak pon nda paham dea ne . kejap sayang kejap mejok kejap pegal kejap jeles . bahh -,- ak ne keliru sudaa wehh . ckp dea mau relation ngan ak . nda d accept pun . pegal jaa ak taw ! jangan bah kau kasi pegal ak . bisa benci ne ak sama kau SAYANGG ! wee , pegal tahap babun ne . 


kau kejap marah kejap happy . kejap suka kejap nda suka . kejap ajak jalan , pastuh ak nemao mejok 5jam -______- kau ne mau buad ak ngez depan kau kaa shyg ? org sayang bah sama kau . jangan kau begitu bongok ! apa bah ne org ne . mcam apa jaa . 

kau tw kaa ak pegal sekarang ne hah ? mama ku bebel jaa dri tdi , ayah mara mara laek . kau lagi ne mau mejok . untung laa ak dapat boyfie mcm kau kann ? sudaa la tdie org d bandar mcm apa jaa . esh , pastuh ak stop singgah bermalam d ruma sii aten ne laek . suda laa ne orang sebelah ku ngolok ak "d buang boyfie" untung laa sangat . kenak laek depan ruma sii aten rumah sii nezam -,- perghh , mmng tahi betui ne malam kann ? benci ak -,- sial ohh , babun betui ! setan , kimakk . hahh , mencarut suda ak -,- 

malam ne ak tak kira jugak . lantak laa ne rumah sii aten kaa apa . ak mau makan banyak banyak lagi -,- mau hilang suma , out suma tension -____- biar laa kau ckp ckp ak gendut kaa apa . biar laa , orang gendut kann ta cantik . suda laa , ak mau gendut , biar kau nda suka suda sama ak -,- SEMUA SALAH AKU >.< best laa sangat ! 

wahh -,- ak mau ngez ne bodohh ! sayangg laa sangat kunun . jeles laa kau , nda sayang biar laa . itu kann yang kau mau byy ? ak ea eaa jaa . biar laa , ak offside jaa . nda payah peduli ak . kbhai ! kau kasi OFF CHAT juak kann ? ada girlfriend baru laa kata kann , kau kann HOT , macho suda kunung . banyak orang sukaa . setakad ak ne , bayang bayang muh jaa kali kann ? mau d ckp cute , nda jugak , cantik puns apa laa sangat . 

wee , nda payah suda kau kapel ngan pompuan ne -,- dea bagi kau harapan palsu kunun . sudaa la -,-

p/s : biar laa kau baca sayang , itu yang kau mau kann ? ambek mu laa .
#nezam , kau jangan text ak bole kaa ? orang d sini pegal -,- jangan sampai ak bakar rumah mu bodok -_____-

haa , bodokk :D

pegal lagi ne hari -.- mcam mau jaa ak tembak sii talam dua muka tuh -____- wee , nasib baik kita masi kawan kann ? tp kau jaa nda tau ak benci kau sangatsangat :DD haa , macam macam laa kau ne :P 

wee , kemaren ak cerita2 ngan akak ku sii LAILA :D woahh , tetiba ada mesej sii talam dua muka tuhh , diam jaa ak nda layan :D tp ak layan mesej sii F jaa :P sekalinya dea call tym tym ak ketawak sama akak ku . wee , nda tw sudaa apa jadi dgn ak . tetiba mencarut d line phone dea :3 haa , kenak ceramah oleh ustazah talam dua muka tuhh -.- hahaharr , tp rasanya nda sempat bah dea ckp habis terus jaa ak kasi mati , huiyy . why ? ada 2suda text ny d inbox ku :P tp kann d kira satu jaa tuh text ny sebab satu tuh mesej kosong . weww , tahi betui mamat ne . sukasuka betui hantar mesej kosong , buad suspen jaa xD 

ohh yeaa , lupa mau cerita tadi pasal d kelas :D 
wee , bole ny sir RAHIM olok2 kami barisan konven . haa -____- d olok laek janda2 tua . wkwkwkw , sekalinya d olok pulak barisan sebelah duda-duda yang curang :D ketawwak jaa satu kelas sir rahim kerja kan :D tp satu barisan d hujung jaa d puji "suami-istri yg bahagia" haa , cemburu ak :P tp d pikirpikir mmng lucu bah cara kami duduk d kelas , d barisan tempat duduk ak , sumaa pompuan :D kiukiuu , d barisan tengah pulakk , berkumpul lelaki d situu . barisan hujung dekat pintu jaa campur lelaki pompuan :D mmng padan laa d olok oleh sir rahim kann ? then , suda diam kelas suma menyalin d nota . d olok laek kami pasal FACEBOOK kami -.- d olok kecik2 ada sudaa yang kawin , engaged laa , cerai laa , apa laa , blahblaablahhh :P pastuh d olok laek nama2 facebook kami . aku puns nda terlepas dari sir rahim . hahaha , d tanya2 laek , apa tuh MF ? haa , terus sii shima ckp F***** , perghh . ak cubit terus sii shima . sir rahim ckp dea mau carik :D wee , carik klaw dpt :P tp betui ohh , nda percaya ak sir rahim rajin jugak kasi pegal org . hee , d best ohh :P

haa , ak cerita pasal sir rahim yang tersayang ne kamu paham kaa jugak ? hahaha , nda tuhh kamu paham . yang ada d kelas 3D baru paham kaann ? wkwkw :DD


haa , kenapa sampai sekarang ak belum dpt mesej dea ne ahh ? suru jaa ak JANGAN kasi mati hndphone . wee , penat ak tunggu dea habis mandi :P wkwkw , ckp kejapp . tp kejap tuh brapa lama actually ? ne org kann . ak tumbuk nda lama ne , mau jaa ak marah dea ne . nasib baik sayang :D wee , penat ak tunggu dea ne sampai tertiidur ak semalam :P pagi baru ak dpt mesej ny . sayang sayang :P apa laa . 


ehh , mau ckp ne . esk ta payah laa pegi sekolah . nda mau ak hadir :D nnty kering jaa by tunggu :D penatt , ndada juak sii aida datang :P


and satu laek by , ne orang kann . suru suru jaa orang letak relation ngan dea ne . klaw dea yang sent nda apa laa . tnggl d accept jaa , ne kann pulak . suru ak sent . habis ak d kasi kering oleh akak ku . dea ckp "haa , nda d accept tuh" bahbahbahhhhh -____-  bila mau d accept sayangg ? -.-


Friday, 10 February 2012

pegal -_____-

wee , pegal mau mampos sudaa nehh . tahi juak ne sekolahh . bacadd pulak ak -.- macam tiaptiap minggu tukar jadual bahh . pastuhh , d tambah pulak masa sekolah sampai jam 2petang . makk , penat ak belajar nihh . nda bole kaa suruh ckgu STOP ! pelan sikit . nihh ckgu tuh mengajar macam d kejar hantu jaa . cepat betui dea membebel . perghhh , bole tekanan ak gini . pegal pegal pegal pegal pegal . aihh , PEGAL -______- 


esok sabtu sekolah lagi :( pastuhh pakai jadual waktu yang hari ke-10 . aihhh , MATH ? mati , ak belum siap kerjaa . wee , nda mau ak pegi sekolah esok :3 senang cerita . ak mau tidur sampai bilabila ak sukaa :PP haa , paling2 kenak bebel oleh mama . grr , nda senang ak hidup ohh . 

uihh , mengeluhh jaa ak dari tdi ne , pastuh mengantok mau mampus jaa . tp sampai rumah . ehh , CLEAR jaa mata ku . ak mau on handphone bahh ne . tp , agakagak adaa kaa dea text ? aihh , biar laa ? tp nanty marah dea . bahhhhh -.- tambah mati :D

ehh , ak mau jalan ne esok , pegi sekolah akak ku :D ngee , dea ajak . wee , ak mau jumpa kawangg lama ku d sanaa . sii jajak :D uhh , lama betui swa ak nda dengar dea bebel ak :D sekali sekala mau jgak rasa bebelan dari kawan a.k.a makcik ku ne . heehoo , akak ku ckp d sekolahnya ada itu rancangan ntah apa sudaa nama ny tp semperna 50tahun sekolah kaa klaw nda silap . haa , ak nda tw ne . tp mcam mlaz juak ne . aihh , tenok laa . klaw mendung2 , aihh AKU EKUT . klaw panas mau membunuh . aku tinggal jadi anak dara d ruma :D wee , tp d abaka tuhh hutan bahh kann ? hahahahhahaha :PP nda panas betui kaa ? nda banyak habuk kaa ? nda juak banyak lori limpas2 kaa ? haa , sampai malam kaa akak ? wkwkwkw :PP klaw ak tanya banyak2 macam ne , mamposs . kena bebel nda lama :D cehh , nda berani bahh ak tanya banyak cam tuhh . mati ak nanti . 

haa , ok laa . ak mau on hndpne ne . by ku suruhh suda on hndphone ne . hahahaha , kbhai :D 

p/s : psstt , ILOVEYOU ehh :D 

Tuesday, 7 February 2012

demam :D

yehh , demam ak :D esok nda payah pegi sekolah susah2 awal pagi buta -____- 
tapi yang buadd ak mau pegi juak sekolah esok ne kann , sebab ada itu SCIENCE :( berrrgghhh , nda mau swa ak terlepas sains . nanti nda dapat ak masok kelas sains tulen -.- tapi kangkadang , takot juak ak masuk kelas depan dgn budakbudak pandai :DD why ? ak takot ak jadi penyebab drg gagal kaa , apa kaa ? heehoo , ak kann kuat ketawak , kuat cerita d blakang . kiuu , sudaa masuk nama ku d buku disiplin :3 kamu ada kaa ? ndada kann ? cuak kamu tenok kelas 3DIFFICULT . woohoo , suma matcham ndada urusan pegi sekolahh . main jaa kerjanya :O pastuh satu kelas punya nama swa masuk buku disiplin :DD wkwkkwkw , bukang ak mok bangga :DD tp terharu bah ak dgn ckgu DETYE and MARIAYI :DD wee , duadua ckgu tuh rajin meletak nama ku d buku disiplin :DD muehehehe :P 


ohh yhaa . ak maok cerita ne lagi pasal cinta mukak buku ku :DD lucu ehh , bolenya kann ak jadi perampas ? wahhhhaahhhahaha , ak cerita suma dekat bestie ku pasal sii boboy ne :3 ak pikir drg baking laa ak . makk , d olok laek ak perampas yaa . smpai satu klaz tediam . ketawak mapel jaa mampu ak buadd :DD sambil tuh malu :3 mau jaa ak tampar sii ieyma tuh ckp ak yang salah -____- ak tw ak yang salah bengong . but , kau kenal juak ak kann :3 ak jenis yang nda bole lepas org yang begitu sama ak . wkwkw (yakaa ?) ak mau kasii jerak jaa -.- (huhu , kidding) 


tapi kann yang ak mushkil banyak banyak sekarang ne pulakk . pasal ada bisikan sii khatijah yang telah melemahkan semangat ku -____- 
*tymtym ak cerita sama dea tuhh , dea tanya ak "kau rasa dea serius kaa dgn kau" wehhh , terus celaru pikiran gue . haa , pastuh masuk laek pikiran negatif ku "ak rasa dea kasii mainmain jaa ak kann" wahhhh , tolong ohh . mau ngez ak yaa drg ckpckp d kelas :'3 pastuh classmate ku baca laek status ku d pesbuk tuhh . dea olok2 ak cemburu buta :DD ketawa jaa ak . mmng laa , ak mmng cemburu buta :D wohooo :DD 


pastuh , ak teringat laek dea cakap dea mau mesej ak . mau kasii happy ak malam semalam -___- ndada puns kau ne mesti menipu kann sayyangg ? weehh , jangan tipu ak wahh . kau mau mati kaa ? grr , belum kali kw kenal ak kann ? kiukiuu . deam2 jaa yahh .


pastuh tym balik jaa ne ak tenok phone ku ada mesej . mati matian ak pikir mesej naa . rupanya sii nezam tahi :DD wahh , nda apa laa . boring juak ak :3 so , layan jaa :D tymtym syok chat tuhh . dea tanyaa , status jiwang ku untuk siapa ? ak dengan jujur cakap . untuk orang gila ku . (pahampaham laa yaa) dea ckp "behh , cepat ohh" perghh , sumpah ak mau tendang buntut si nezam nee . wahaaa , mentang2 ada GF ny . kiuu , kirim salam jaa laa tahi :3 


perghh , kalau begini suma kawang ku cakap ak perampas / pompuan jalang . wahh . mau matii drg ne ak rimbat gigi ny -.- argh , lagi puns ak tenok tenok his wall >>inbox<< wtf ? kau mau cerita sama kwn mu kaa ? ketara johh ak d tenok jalang . bahhh -____- gaban juak ne , tekanan jiwa begini -.-


ohh yaa . ak dari tdie mau cakap ne . tp ada ada jaa cerita ku . 
*okayy , ak betui2 nda percaya kw bole break sama dea garagara ak . wehh . I'm sorry girl :( ak bukan begitu . ak paham laa ak ne kuat paksa paksa then suka buad buatt muka sedihh . pastuh status ku lagi macam tahi . sorry kayy :( jangan ambil hati . but , ak suka dea bahh :D ehh , sayang bahh :DD buah hati ku tuhh :DD weehh . ak puns nda paham matchang mana ak bole suka dea . so , shhh . diam diam jaa :3


perghh . ak pon mula pening and rasa mau tidur :DD berat betui swa kepala ku ne . tp mengatal mau post pasal kemaren . wahahaha . kbhai bloggers . iloveyou :D